Praktijk voor Integratieve Psychotherapie, Hypnotherapie, Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), Counseling / Coaching en Supervisie

Wie ben ik

Liliana Topalova - de GrootMijn naam is Liliana de Groot - Topalova. Ik ben geboren in Sofia – de hoofdstad van Bulgarije. Na mijn gymnasiumtijd heb ik “Taal en cultuur van de Oriënt” aan de Universiteit van Sofia gestudeerd.

In 1971 ben ik naar Nederland geëmigreerd en heb ik bij diverse instanties de Nederlandse taal geleerd. Ik ben in Nederland werkzaam geweest als docent, tolk-vertaler, mediator in de hulpverlening en in de uitwisseling van culturele en economische contacten tussen Nederland en Bulgarije.

Bij mijn werkzaamheden ben ik altijd het meest geďnteresseerd geweest in de mens in al zijn diversiteit en complexiteit. Dit heeft geleidt tot mijn heroriëntatie in 1998.

Ik heb toen gekozen voor een post hbo opleiding Hypnotherapie aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie te Amsterdam (NAvP).
In 2001 heb ik deze opleiding afgerond met een diploma.
Daarna heb ik diverse opleidingen, na- en bijscholingen gevolgd, waaronder:
2002-2003 – ECP (Europees Certificaat Psychotherapie) bij STIPO, Utrecht
2004-2005 – Prikkelbare Darm Syndroom Therapie (PDS) bij NAvP, Amsterdam
2003-2005 – Integratieve Psychotherapie – bijscholingstraject bij NAvP, Amsterdam
2005-2006 – Supervisie in de Psychotherapie – 2 jarige post HBO Registeropleiding bij NAvP, Amsterdam.
In 2000 ben ik gestart met mijn Praktijk voor Psychotherapie en Hypnotherapie die ik later heb uitgebreid met PDS therapie, Integratieve Psychotherapie, Coaching, Counseling en Supervisie.

Van 2001 tot 2010 ben ik als opleider verbonden geweest aan het Ambulatorium van de Nederlandse Academie voor Psychotherapie in Amsterdam (NAvP), waar ik werkzaam ben geweest als leertherapeut, assessor, werkbegeleider en supervisor.

Van 2010 tot 2014 ben ik als begeleider verbonden geweest aan "Best Guide in Learning" (BGL) als werkbegeleider, supervisor en intervisor.

poppy

Wie de mens in zichzelf begrijpt, begrijpt alle mensen.
© 2022 Liliana Topalova - de Groot - contact