Praktijk voor Integratieve Psychotherapie, Hypnotherapie, Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), Counseling / Coaching en Supervisie

Counseling

Counseling is voor gezonde mensen die het tijdelijk niet zien zitten en een steuntje nodig hebben om zelf hun probleem aan te pakken en op te lossen.

Je wordt je bewust van je eigen normen- en waarden model, gaat je hulpbronnen (her)ontdekken en volledig gebruiken om te bereiken wat je wilt.

De counselor zal je hierbij motiveren, stimuleren en activeren op weg naar het behalen van je doelen, rekening houdend met je eigen tempo.

Met counseling kun je o.a. gedragsverandering, persoonlijke groei en ontwikkeling bewerkstelligen. Counseling is gericht op het actief handelen van de cliŽnt. Zo wordt je eigen manager van je probleem. Counseling is een zeer individuele vorm van hulpverlening die heel goed naast een reguliere behandeling kan bestaan en is zelfs vaak een prima aanvulling daarop.

De duur van het counselen is ook individueel bepaald. Over het algemeen is een korte behandeling van 1-6 sessies afdoende. Bij problematiek die heel lang speelt en diep ingrijpend is zijn 5 tot 10 sessies nodig.

Coaching

Bij het coachen komen meestal praktische zaken aan de orde zoals studie, werk, carriŤre, geld, reorganisaties, projecten, management.

Samen met je coach praat je over je toekomstvisie, leer je je bestaande kwaliteiten te versterken en uit te breiden naar de door jouw gewenste competenties.

Bij coaching gaat het over het zoeken en vinden van goede balans tussen kunnen, denken, willen en handelen/presteren. Deze balans kan soms door omstandigheden verstoord worden. Er zijn diverse biologische, psychische en culturele factoren die ons welbevinden en goed functioneren beÔnvloeden.

Bij coachen leert je hoe je positiever, evenwichtiger en vitaler in het leven kunt staan. Je coach helpt je en moedigt je aan de beste weg te kiezen voor het bereiken van je doelen. Daarnaast leer je zowel professioneel als persoonlijk je volledige potentieel te benutten.

poppy

Wie de mens in zichzelf begrijpt, begrijpt alle mensen.
© 2022 Liliana Topalova - de Groot - contact